Jump to content
Old-Gaming Romania
Guest Guest guest user
Existing user? Sign In  

Sign InSign Up
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Jack

Review Kingston KC600 1TB – Sunt SSD-urile SATA inca relevante?

Recommended Posts

Ma uitam zilele trecute la dimensiunile jocurilor din 2019-2020 si ma intrebam: oare unde incap toate nebuniile astea? Titluri precum CoD: Modern Warfare depasesc 100GB iar spatiul de stocare incepe sa para din ce in ce mai mic. In acelasi timp, nevoia de stocare rapida incepe sa se simta, iar trecerea la SSD-uri pare naturala. Astazi voi vorbi despre Kingston KC600, un SSD clasic, cu conexiune SATA-III si capacitate de stocare de 1TB. Oare a venit timpul sa renuntam la HDD-uri in favoarea unor medii de stocare mai rapide?

Kingston KC600 – Un SSD simplu, insa eficient
Cand mi-a sosit SSD-ul acasa stiam la ce sa ma astept. Ambalajul este foarte simplu si contine doar SSD-ul. Exista si versiunea laptop upgrade care ofera si un adaptor pentru a baga chestiunea in laptop/notebook, dar astazi vorbesc despre varianta simpla.
 

Spuneam despre Kingston KC600 ca este un SSD simplu, iar asta din cauza faptului ca nu are RGB si alte nebunii. Specificatiile sunt si ele modeste si arata cam asa:

Tip SSD: Intern

Form Factor: 2.5″

Interfata: SATA-III

Capacitate: 1TB

Viteza citire: 550MB/s

Viteza scriere: 520MB/s

Random 4KB Citire: 90K IOPS max.

Random 4KB Scriere: 80K IOPS max.

Controller: Silicon Motion SM2259

MTBF (Mean Time Between Failures): 1.000.000 ore

TBW (Total Bytes Written): 600TB

Criptare Date: XTS-AES 256-bit
 

Deci, mai merita un SSD pe SATA-III in 2020?
Kingston KC600 ne-a dovedit, fara doar si poate, ca un SSD pe magistrala SATA-III inca este relevant in piata hardware a anului 2020. Nu are vitezele unui model NVMe si nici nu poti sa-l conectezi direct la placa de baza fara cabluri ca pe cele M.2. Ce primesti in schimb este un SSD solid cu mult spatiu si viteze mult mai bune decat un HDD clasic.

Kingston KC600 vine in mai multe variante: 256GB, 512GB, 1TB si 2TB. Cel din urma va sosi ceva mai tarziu, dar este sigur ca exista. Pretul nu este nici el SF, astfel in momentul redactarii, puteti cumpara acest model cu 790 de lei de la PC Garage. 

Sursa: pcgarage

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this