Jump to content
Old-Gaming Romania
Guest Guest guest user
Existing user? Sign In  

Sign InSign Up
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

aLEXX

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Time Online

  52m 6s

Community Reputation

0 Neutral

About aLEXX

 • Rank
  New Members

Recent Profile Visitors

49 profile views
 1. După trei luni de carantină și sacrificii uriașe, Italia a reușit să aplatizeze curba epidemiologică a coronavirusului. Unitățile de terapie intensivă, până de curând invadate de pacienți în stare critică, s-au golit acum. Numărul cazurilor noi a scăzut dramatic, iar decesele au fost reduse la minimum. Cu toate acestea, experții nu-și manifestă entuziasmul și spun că al doilea val este posibil. Experții din domeniul sănătății cred că Italia ar putea fi din nou în pericol pentru că riscă să „importe” Covid din străinătate, potrivit La Repubblica. Există trei fronturi fierbinți pe care autoritățile le urmăresc: zona balcanică, Asia de Sud-Est și Mediterana. Ministerul Sănătății din Italia monitorizează cu atenție România, Croația, Bulgaria și Serbia. La Repubblica scrie că există posibilitatea ca aceste țări să fie introduse pe lista neagră, pe care se află în prezent 13 state cu interdicţia de a intra în Italia. Fiind vorba de state UE sau Schengen, este o decizie grea, care ar putea crea tensiuni cu Bruxelles-ul. Și într-o astfel de fază, în care se discută ajutoare economice care ar urma să fie acordate membrilor zonei euro, decizia ar stârni prea multe discuţii, potrivit sursei citate. Desigur, dacă situația s-ar agrava, Roma ar interzice intrarea în Italia pentru cetățenii care provin din țările balcanice și ar impune carantinarea obligatorie a tuturor italienilor care se întorc din noile zone periculoase. O altă mare problemă care nu trebuie subestimată o reprezintă debarcările neîncetate ale migranților. De exemplu, din grupul de peste 60 de persoane care au debarcat luni la Pozzallo, în Sicilia, 11 au rezultat pozitiv la coronavirus. Weekendul trecut, alți 28 de migranți, dintr-un total de 70 care au debarcat la Roccella Jonica, în Calabria, au fost depistaţi pozitiv.
 2. Flatulenţa excesivă are efecte negative asupra schimbărilor climatice, dar pentru văcuţe s-a găsit soluţia. Un cunoscut lanț de fast-food le îmbunătăţeşte dieta cu conţinut scăzut de carbohidraţi adăugând 100 de grame de lemongrass pentru a reduce emisiile de metan, scrie CNN, potrivit Mediafax. Noul plan de dietă va reduce emisiile de metan ale vacilor cu 33% pe zi, au spus reprezentanţii Burger King. Emisiile de metan au o contributie majoră la schimbarile climatice pentru că gazul captează căldura soarelui. Carnea provenită de la vitele hrănite cu lemongrass va fi folosită începând de marţi în sandwichurile vândute în unele restaurante din Austin, Los Angeles, Miami, New York şi Portland. Lanțul de fast-food a precizat că noul aliment din meniu este „open source şi destul de simplu de folosit“, iar planul dietei a fost lucrat alături de profesori de la Autonomous University din Mexic si University of California. 50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie, potrivit Agentiei pentru Protecţia Mediului din SUA. „Dacă întreaga industrie, de la fermieri, furnizori de carne şi alte branduri ni se vor alătura, putem să ne extindem şi să contribuim împreună la reducerea emisiilor de metan care influenţează schimbările climatice“, a spus Fernando Machado, director de marketing la nivel global al Restaurant Brands International.
 3. Cetățenii UE vor putea fi deportați pentru infracțiuni minore, în urma noilor reguli privind imigrația în Marea Britanie post-Brexit, avertizează un avocat specializat în imigrație, potrivit The Independent. Regulile care permit acum expulzarea doar dacă este vorba despre cetățeni străini care reprezintă o amenințare pentru Marea Britanie vor fi întărite de la 1 ianuarie 2021, când se încheie perioada de tranziție, pentru a include și hoții de buzunare și din magazine, spune avocatul Colin Yeo. Aceste reguli se vor aplica și cetățenilor UE, chiar dacă aceștia primesc drept de rezidență în Marea Britanie, avertizează el. „Ministerul de Interne expulza deja cetățeni UE, uneori chiar încălcând legislația europeană, dar mă aștept ca numărul cetățenilor UE care vor fi deportați să crească substanțial începând cu ianuarie 2021. Aceasta va include chiar și cetățenii UE născuți în Marea Britanie - sau aduși aici de când erau copii - dacă nu au dobândit cetățenia britanică, de exemplu, deoarece părinții lor nu vor putea dovedi că erau stabiliți în Marea Britanie la nașterea lor”, a spus avocatul. Aceste prevederi li se vor aplica și celor aproximativ 3 milioane de cetățeni UE care sunt în proces de obținere a rezidenței în Marea Britanie. Potrivit documentului publicat săptămâna aceasta de guvernul britanic, privind regulile de imigrație începând cu 1 ianuarie 2021, cetățenii străini care se află în Marea Britanie și care sunt condamnați la 12 luni sau mai mult de închisoare trebuie să fie luați în considerare pentru deportare”. "În cazul în care condamnarea nu e mai mare de 12 luni, un infractor străin va fi în continuare luat în considerare pentru deportare în cazul în care acest lucru este spre pentru binele public, inclusiv în cazul unui comportament infracțional grav sau persistent”, se arată în documentul Ministerului de Interne. „Pentru cetățenii UE care sunt protejați de acordul de retragere (a Marii Britanii din UE, semnat cu Bruxelles-ul, n.r.), normele mai dure ale Regatului Unit în privința criminalității se vor aplica infracțiunilor comise după încheierea perioadei de tranziție”, se mai arată în document.
 4. Ianuarie a fost o lună slabă pentru vânzătorii de mașini. Românii nu s-au înghesuit să cumpere automobile la începutul anului. Potrivit datelor furnizate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, aproximativ 12.500 de mașini noi au fost înmatriculate în luna ianuarie, în scădere cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Dacia este în continuare lider, cu 3.570 de unități înmatriculate, însă marca de la Mioveni a înregistrat o scădere de peste 32%. În schimb, Volkswagen a ocupat poziția a doua cu 1.341 de unități, după o creștere puternică de aproape 70%, în timp ce Renault este pe trei cu 1.163 de unități, corespunzător unei scăderi de peste 5%. Cehii de la Skoda au crescut la rândul lor cu aproape 10% la 1.028 de unități, în timp ce marea surpriză este clasarea celor de la Hyundai pe poziția a cincea cu 884 de unități, după o creștere de 49%.
 5. Întreaga Italie este sub impactul fulgerător al coronavirusului COVID19. În aceste condiții, inclusiv producătorul de mașini Ferrari a anunţat că şi-a închis fabricile de la Maranello şi Modena. Este vorba de divizia de maşini de oraş, dar şi secţia care se ocupă de monoposturile de Formula 1, din cauza epidemiei de coronavirus, informează motorsport.com. Decizia a fost din cauza problemelor de aprovizionare cu piese, dar şi în contextul reducerii unor activităţi economice, măsură luată de guvernul italian. Producţia în cele două fabrici a fost oprită până la finalul lunii martie, dar unii angajaţi vor putea lucra de acasă. De asemenea, echipa de Formula 1 şi-a suspendat acitivitatea. Campionatul Mondial de Formula 1 ar fi trebuit să înceapă, duminică, la Melbourne, dar etapa inaugurală a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost testat pozitiv cu noul virus. În Marele Circ nu se vor disputa curse cel puţin până în mai.
 6. Formula 1 este afectată de criza produsă de pandemia de coronavirus, dar a găsit o cale de a ajuta în asemenea momente. Echipele din Marele Circ au răspuns cerinței guvernelor din Marea Britanie şi Italia de a ajuta la creştera producţiei de aparate de respiraţie artificilă, utile în secțiile de terapie intensivă în lupta pentru a supravieţui în cazul infectărilor cu cronavirus. În Italia, cea mai afectată țară de pandemie, constructorul Ferrari şi producătorul de componente de înaltă tehnologie pentru industria auto Magneti Marelli au început o colaborare cu Siare Engineering, cel mai mare producător italian de ventilatoare mecanice, pentru creşterea producţiei de la 160 de aparate pe lună la 500. Ferrari este pregătită să preia o parte din producţia de aparate de respiraţie artificială la fabrica sa din Maranello, din nordul Italiei, zona cea mai afectată de coronavirus, sediul său fiind destul de aproape de cel al companiei Siare. Şi în Marea Britanie guvernul a cerut ajutor companiilor din ţară pentru creşterea producţiei de ventilatoare şi de componente. Cele şapte echipe de Formula 1 cu sediul în Anglia s-au arătat imediat dispuse să contribuie la acest plan. La dispoziţia sistemului sanitar din Marea Britanie, NHS, sunt în acest moment aproximativ 5.000 de aparate de respiraţie artificială.
 7. Jurnalistul american Richard Kelley aduce în România o expoziție dedicată fanilor sporturilor cu motor. Este vorba de expoziţia sa de fotografie "Waiting: A Decade of Life in the Grand Prix Pit Lane". Instantaneele vor putea fi admirate între 15 şi 22 octombrie la Qreator by Iqos (Bulevardul Aviatorilor 8A, București). Fotograful îşi va prezenta în premieră şi lucrarea scrisă şi ilustrată “Waiting”, publicată în 2018, care a fost nominalizată de “The Telegraph” pe lista scurtă pentru “Best Illustrated Sport Book” şi prefaţată de Jarno Trulli. De la 19 ani, Richard Kelley a început să fotografieze în fiecare etapă, timp de 12 ani, cursele la care au participat unii dintre cei mai cunoscuţi piloţi ai lumii: Niki Lauda, Alain Prost, Nigel Mansell, James Hunt sau Jackie Stewart. Ei au fost surpinşi în momente de încrâncenare sau de triumf, de aşteptare sau de pregătire pentru cursă. O primă expoziţie cu lucrările autorului a avut loc în 2013 la Hong Kong, când au fost aniversaţi 50 de ani de existenţă ai firmei McLaren.
 8. Procurorul general Gabriela Scutea arată, într-un mesaj transmis duminică de Ziua Justiţiei, că în opinia ei corupția din sistemul de Sănătate afectează siguranța națională. „În calitate de procuror general, afirm cu convingere că, în contextul declarării pandemiei de COVID-19 şi al decretării stării de urgenţă în România, cu toate consecinţele de ordin juridic şi uman care au decurs din aceasta, a fost una dintre cele mai dificile perioade pe care le-a traversat societatea şi implicit Ministerul Public. Pentru că, în mod natural, această instituţie cu rol cheie în arhitectura constituţională a statului român urmează curba de evoluţie, respectiv de maturizare, a societăţii ale cărei interese generale le reprezintă, apărând ordinea de drept, drepturile şi libertăţile cetăţenilor ei”, a precizat Scutea. Ea apreciază că, în contextul măsurilor dispuse prin decretul privind instituirea stării de urgenţă, Ministerul Public şi sistemul de justiţie în general au demonstrat capacitate de adaptare şi de reacţie rapide, exercitându-şi prerogativele constituţionale şi legale cu profesionalism şi responsabilitate în condiţiile creşterii semnificative a numărului de dosare având ca obiect anumite infracţiuni, corelate specificului acestei perioade dificile. „Alături de alte instituţii ale statului, cum ar fi Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Interne, în spiritul cooperării şi coordonării interinstituţionale, Ministerul Public a acţionat cu promptitudine, în sensul instrumentării cu celeritate a cauzelor”, a arătat ea. În opinia ei, corupţia se menţine pentru că este îngăduită de fiecare dată când cineva 'închide ochii' la o încălcare a legii. „Corupţia nu este concentrată într-o anumită zonă geografică, dimpotrivă, e mai răspândită decât ne place să credem şi barometrele de opinie publică ne confirmă acest lucru. De asemenea, corupţia nu este un fenomen care afectează doar unele domenii, însă atunci când vorbim despre corupţia din sistemul de sănătate, apreciez că ea poate fi considerată că afectează siguranţa naţională. Intervenţia procurorilor în descoperirea şi instrumentarea acestor infracţiuni este eficientă, însă rezultatul depinde în bună măsură de creşterea gradului de conştientizare la nivelul societăţii a realităţii că faptele de mică corupţie, aparent neînsemnate şi cauţionabile într-o accepţiune comună, fac posibilă marea corupţie”, a menţionat aceasta, în mesajul transmis de Ziua Justiţiei. Ea a făcut referire şi la infracţiunile contra mediului. „Să nu uităm nici de infracţiunile contra mediului, indiferent că vorbim despre tăierea pădurilor sau problematica deşeurilor. Acestea sunt considerate la nivel european ca un domeniu prioritar de protecţie, fiind cu atât mai grave atunci când reprezintă expresia unei legături de cauzalitate între corupţie şi acţiunea unor grupări de criminalitate organizată. Cred că niciun cetăţean de bun simţ al României nu-şi doreşte să trăiască într-un mediu poluat sau ca teritoriul României să se transforme într-o groapă de gunoi. Pentru ca generaţiile următoare să se mai poată bucura de mediul în care trăiesc, acest fenomen trebuie combătut cu fermitate, de aceea trebuie considerat un domeniu prioritar vizat de activitatea de urmărire penală”, a subliniat Gabriela Scutea. Procurorul general a vorbit şi despre creşterea ''îngrijorătoare'' a infracţiunilor de violenţă în familie. „Nu aş putea încheia această trecere în revistă a principalelor fenomene cu care ne confruntăm pe terenul infracţionalităţii fără sa mă refer la creşterea îngrijorătoare a infracţiunilor de violenţă în familie îndreptate în special împotriva femeii şi a copiilor. Violenţele din cadrul relaţiilor apropiate reprezintă o problemă socială gravă şi adesea ascunsă care poate cauza traume psihologice şi fizice sistematice, cu consecinţe severe din cauză că autorul infracţiunii este o persoană în care victima ar trebui să aibă încredere. Protecţia victimelor, care în multe cazuri au rezerve să participe în cadrul procedurilor penale şi din cauza lipsei de încredere în autorităţi, se impune a fi asigurată cu maximă eficienţă”, a mai spus ea.
 9. Duminică, 5 iulie 2020, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la tragerile loto de joi, 2 iulie 2020, s-au înregistrat 10.217 de câștiguri în valoare totală de 651.930,64 lei. Numerele extrase azi, duminică 5 iulie 2020 Loto 6/49: 27, 13, 41, 7, 1, 16 Loto 5/40: 23, 2, 30, 14, 9, 28 Joker: 44, 36, 1, 6, 16 + 19 Noroc: 2 5 8 1 1 0 4 Super Noroc: 6 8 1 7 0 9 Noroc Plus: 9 0 5 3 6 1 Premiul de azi, duminică 5 iulie 2020, la Loto 6/49: Peste 728.000 de euro (peste 3,52 milioane de lei) La Loto 6/49, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 3,52 milioane lei (peste 728.700 de euro), iar la Noroc se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 2,24 milioane lei (peste 464.000 de euro). Premiul de azi, duminică 5 iulie 2020, la Joker: Peste 1,55 milioane de euro (peste 7,5 milioane de lei) La Joker, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 7,5 milioane de lei (peste 1,55 milioane de euro), iar la categoria a II-a a aceluiași joc se înregistrează un report în valoare de peste 99.900 de lei (peste 20.600 de euro). La Noroc Plus avem un report la categoria I în valoare de peste 9.000 lei. Premiul de azi, duminică 5 iulie 2020, la 5/40: Peste 220.000 de euro (peste 1 milion de lei) La Loto 5/40, la categoria I se înregistrează un report în valoare de peste 1 milion de lei (peste 220.000 de euro). La categoria I a jocului Super Noroc se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 78.600 de lei (peste 16.000 de euro). Rezultatele extragerilor de joi, 2 iulie 2020 Loto 6/49: 27, 34, 37, 8, 1, 22 Loto 5/40: 5, 16, 17, 22, 34, 9 Joker: 6, 9, 14, 3, 16 + 8 Noroc: 1 1 6 7 4 4 8 Super Noroc: 4 3 4 4 7 2 Noroc Plus: 1 4 8 1 7 1 Premii acordate la extragerea de joi, 2 iulie 2020 La tragerea Loto 5/40 de joi, 2 iulie 2020, la categoria a II-a, s-au înregistrat două câștiguri în valoare de 101.763,30 lei fiecare. Un bilet a fost jucat la o agenție din Călărași și a fost completat cu 4 variante simple la Loto 5/40 și 2 variante la Super Noroc, iar cel de-al doilea bilet norocos a fost jucat la o agenție din București și a fost completat cu 4 variante simple la Loto 5/40.
 10. Simona Halep a revenit pe terenul de tenis la aproape 6 luni distanţă de la ultimul meci oficial. Numărul 2 mondial a evoluat la Cluj într-o partidă demonstrativă la care au mai luat parte Horia Tecău, Marius Copil şi Gabriela Ruse, scrie Mediafax. Gabriela Ruse a fost prezenţa surpriză din meciul demonstrativ după ce a câştigat finala Winners Cup în faţa Irinei Begu. A fost 6-4, 6-3 pentru Ruse, cea care a câştigat toate partidele disputate la Cluj. Simona Halep a fost prezentă la premierea de după finala Winners Cup şi a ţinut un mic discurs. „Vreau să vă spun că îmi face mare plăcere să fiu din nou la Cluj. Este ca o a doua casă pentru că sunt mereu primită cu multă căldură. Pentru fete cred că a fost o săptămână bună cu meciuri interesante, vreau să le felicit pe toate pentru că fiecare meci este important în această perioadă mai grea. Ne pregătim de o perioadă ciudată pentru că nu ştim cum va fi la turnee după o asemenea pauză. Dar această pauză a fost un impuls pentru toată lumea să vedem că se poate chiar şi în aceste condiţii, să organizăm un turneu. Vă doresc multă sănătate pentru că este cea mai importantă în perioada aceasta", a spus Simona Halep. Învinsă în finală, Irina Begu a vorbit şi ea după partidă. „În primul rând, felicitări Gabi. Ai jucat foarte bine toată săptămâna şi îţi doresc multă baftă în viitor. Pentru mine a fost o săptămână foarte bună pentru ce va urma, a fost un antrenament foarte bun", a spus Begu. Marea câştigătoare, Gabriela Ruse, va încasa un cec de 10.000 de euro. „În primul rând vreau să o felicit pe Irina şi pe celelalte jucătoare pentru că au venit să jucăm. Mulţumesc echipei mele pentru că am muncit foarte mult lunile acestea împreună cu ei. Vă mulţumesc. Este greu pentru că nu am mai fost niciodată în situaţia aceasta de a juca un turneu amical, eu nu l-am tratat aşa, am încercat să dau tot ce am mai bun din mine şi cred că am reuşit. Aş vrea să-i mulţumesc Simonei că a venit aici să ne susţină, mă bucur enorm că am ocazia de a juca meciul demonstrativ împotriva şi împreună cu mari nume ale tenisului românesc", a spus Gabriela Ruse.
 11. Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, la Cetatea Râşnov. Pompierii au intervenit rapid, iar vizitatorii au fost evacuaţi, scrie Mediafax. „Incendiul se manifestă la un acoperiş al unei laturi aflate în curs de restaurare. În zona respectivă nu aveau acces vizitatorii, ci doar muncitorii societăţii care se ocupă de restaurare (care duminică sunt în timpul liber). Se intervine pentru lichidarea incendiului”, a transmis Poliţia Braşov. Pompierii intervin cu mai multe autospeciale. „Incendiul este localizat şi s-a manifestat la acoperiş, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp”, au declarat pompierii. Incendiul a fost stins la scurt timp. A ars acoperisul unei construcţii din interiorul Cetatii Râşnov pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.
 12. Un cetăţean din India a povestit că a plătit aproximativ 4.000 de dolari (3.556 de euro) pentru o mască de protecţie din aur, realizată pe măsură, pentru a se feri de epidemia de coronavirus care afectează ţara, relatează duminică AFP, citată de Agerpres. Opt zile au fost necesare pentru ca meşteri aurari să-i realizeze această mască realizată din 60 de grame de metal preţios, a explicat Shankar Kurhade, un om de afaceri din oraşul Pune, în vestul Indiei. "Este o mască fină prevăzută cu mici orificii care mă ajută să respir", a explicat el. "Nu sunt foarte sigur dacă este eficientă pentru a mă proteja de coronavirus şi atunci îmi iau alte măsuri de precauţie", a precizat totuşi Kurhade. Când iese în oraş, acest bărbat în vârstă de 49 de ani poartă bijuterii de aur în greutate de un kilogram, precum un lanţ gros, o brăţară şi inele pe fiecare deget al mâinii. Shankar Kurhade, care este proprietarul unei companii ce fabrică hangare, a explicat că a avut ideea acestei măşti după ce a văzut un reportaj cu un bărbat care purta un model din argint. "Oamenii îmi cer să fac selfie cu ei", a spus el, precizând, "sunt impresionaţi să mă vadă purtând mască din aur în piaţă". În India, purtarea măştii este obligatorie în locurile publice în scopul combaterii răspândirii noului coronavirus în această ţară, care a înregistrat până în prezent 650.000 de contagieri şi peste 18.600 de decese.