Jump to content

Overhaul

Premium Members
 • Content Count

  264
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15
 • Time Online

  8h 58m 35s

Everything posted by Overhaul

 1. 300 inregistrati, go to 500! 😄

 2. By Overhaul for Neauzitii. Am uitat sa adaug "la prost" in x2.
 3. By Overhaul for Neauzitii in exclusivitate. S-ar putea ca denumirile sa difere de la jucator la jucator, dar, eu pe acestea le stiu si le folosesc. La geam se mai spune fereastra. Prescurtarea de la "catacombe" este "cata". La "groapa" se mai spune "grota" sau in engleza "pit". La "spawn" se mai spune "baza". La "rampa" se mai spune "panta".
 4. Vânzările lui Kia Stinger nu se ridică la așteptările oficialilor, iar conform unor surse apropiate companiei, asiaticii ar putea renunța la o nouă generație. Cu toate acestea, în cursul anului va fi lansat Stinger facelift. Modelul promite atât modificări exterioare, cât și îmbunătățiri pentru interior. Kia Stinger a fost prezentat publicului în 2017 în cadrul Salonului Auto de la Detroit, iar GT-ul a fost descris drept cel mai rapid model de serie produs de constructorul asiatic până în prezent. Stinger a fost considerat de la început un vector de imagine al companiei și a reușit să stârnească admirația multor specialiști într-un timp scurt. Cu toate acestea, surse apropiate companiei spun că reprezentanții Kia ar putea renunța la o nouă generație Stinger. Motivul? Vânzările nu s-au ridicat la așteptările oficialilor. În 2019, pe piața din Europa, Kia Stinger a înregistrat vânzări mai slabe comparativ cu 2018, iar în primul trimestru al acestui an (afectat puternic de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2), situația nu este în favoarea GT-ului asiatic. De asemenea, în toamna anului trecut, unul dintre oficialii Kia a menționat că "Stinger nu se descurcă atât de bine raportat la estimările făcute". Totodată, reprezentantul companiei a ținut să precizeze că oamenii aflați la conducerea Kia trebuie să aibă răbdare în ceea ce privește GT-ul. Deși o nouă generație Stinger încă se află sub semnul întrebării, asiaticii pregătesc un facelift pentru actuala versiune. Surse apropiate companiei spun că vor exista modificări exterioare importante, dar și îmbunătățiri la nivelul interiorului. Totodată, motorizarea de top (V6 de 3.3 litri cu 370 CP) ar urma să fie și ea modificată. Conform rapoartelor, Kia Stinger facelift va fi prezentat în lunile următoare.
 5. Doar 44% din rețeaua de drumuri publice de peste 86.000 kilometri din România era asfaltată la sfârșitul anului trecut, în timp ce rețeaua de autostrăzi a ajuns la numai 866 de kilometri. nfrastructura rutieră a României a înregistrat în mare parte o stagnare anul trecut comparativ cu datele pentru anul 2018, potrivit unui amplu raport publicat vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Datele oficiale raportate de INS arată că, la sfârșitul anului trecut, România avea doar 866 de kilometri de autostradă, în creștere ușoară comparativ cu cei 823 de kilometri înregistrați în 2018. Rețeaua de drumuri publice a României avea în 2019 o lungime totală de 86.391 kilometri, dintre care 17.873 kilometri de dumuri naționale (20.7%), 35.083 kilometri de drumuri judeţene (40.6%) și 33.435 kilometri de drumuri comunale (38.7%). Astfel, autostrăzile reprezintă doar 4.8% din lungimea totală a drumurilor naționale, în creștere modestă de la valoarea de 4.6% de anul trecut. De asemenea, INS a publicat și o statistică legată de tipul de suprafață pentru drumurile publice, iar aici cifrele sunt în continuare îngrijorătoare: doar 44.2% din rețeaua de drumuri este modernizată și are suprafețe asfaltice de tip greu și mijlociu, corespunzător unei lungimi de 38.166 kilometri, în timp ce 24.7% din drumuri au îmbrăcăminți rutiere ușoare (21.365 kilometri). În schimb, 26.860 de kilometri de drumuri publice sunt pietruite sau acoperite cu pământ și reprezintă peste 31% din lungimea totală a drumurilor publice. Nu în ultimul rând, INS menționează că 35% din lungimea drumurilor modernizate au durata de serviciu depășită, în timp ce 43% din lungimea drumurilor cu îmbrăcăminți rutier ușoare se afla într-o situație similară.
 6. Reprezentanții circuitului de la Imola sunt interesați să găzduiască cel puțin o cursă de Formula 1 în sezonul 2020, eventual la începutul lunii septembrie după Marele Premiu al Italiei. Formula 1 caută în prezent soluții pentru a salva sezonul 2020, în funcție de modul în care țările din calendarul competițional încep să ridice restricțiile de circulație. Primele nouă curse au fost deja amânate sau anulate în mod oficial, iar același lucru se va întâmpla cel mai probabil și cu etapele programate în Franța și Belgia. Pe de altă parte, reprezentanții circuitului de la Imola au anunțat că sunt interesați să găzduiască cel puțin o cursă de Formula 1 fără spectatori, dacă acest lucru va fi permis de autoritățile italiene. "Această situație reprezintă o oportunitate pentru noi. Au nevoie de câteva curse pentru a avea un campionat mondial, așa că de ce nu s-ar gândi la Imola? Depinde dacă guvernul ne va permite. Sigur că vom găzdui cursa gratuit, iar apoi vom discuta despre costurile noastre", spune Angelo Sticchi Damiani, președintele Automobil Club Italia. Cea mai adecvată dată pentru o astfel de cursă la Imola este 13 septembrie, la o săptămână după Marele Premiu al Italiei, care cel puțin pentru moment nu a fost amânat sau anulat. "Poate că este mai ușor să organizăm o cursă împreună cu Monza, pentru ca echipele să economisească bani. Dar anul trecut am avut vreme frumoasă și în octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie", a adăugat Damiani. Imola a găzduit ultima oară o cursă de Formula 1 în sezonul 2006. În prezent, cel mai plauzibil scenariu este ca sezonul 2020 al Formulei 1 să înceapă în Austria cu două curse programate în 5 iulie și 8 iulie și să continue apoi cu două sau trei curse pe circuitul de la Silverstone, începând cu 19 iulie.
 7. Porsche a lansat un nou sistem de infotainment dedicat modelelor 911 produse până la jumătatea anilor '90. Acesta include un sistem de navigație, radio DAB+ și conexiune Apple CarPlay. În urmă cu cinci ani, divizia Porsche Classic a lansat un sistem de navigație modern dedicat exemplarelor 911 produse până la jumătatea anilor '90. Acum, oficialii constructorului german au anunțat că au pregătit o versiune și mai bună a acelui sistem. Denumit Porsche Classic Communication Management (PCCM), sistemul de infotainment a fost special conceput pentru modelele care dispun de unitatea 1-DIN. Sistemul poate fi controlat prin intermediul a două butoane rotative sau prin simpla atingere a ecranului tactil cu diagonala de 3.5 inch. PCCM include un sistem de navigație, radio DAB+ și conexiune Apple CarPlay. Redarea fișierelor audio este posibilă atât prin intermediul aplicațiilor integrate la nivelul telefoanelor Apple, cât și prin intermediul unui card SD, port USB, AUX și Bluetooth. Dar Porsche nu a uitat nici de posesorii de modele din categoria youngtimer. Astfel, pentru exemplarele 911 din generația 996 și unitățile Boxster din generația 986, divizia Porsche Classic a pregătit sistemul PCCM Plus. Acesta dispune de un ecran tactil de 7 inch, iar spre deosebire de varianta de bază PCCM, sistemul este compatibil și cu Android Auto. Ambele sisteme de infotainment sunt disponibile atât în magazinul online Porsche Classic, cât și la centrele Porsche. Sistemul Porsche Classic Communication Management are un preț de 1.440 de euro, în timp ce versiunea PCCM Plus poate fi comandată pentru suma de 1.607 euro.
 8. BMW pregătește o serie de îmbunătățiri pentru actuala generație X2. Viitorul X2 facelift ar urma să fie lansat în prima parte a anului viitor și va miza pe modificări exterioare minore și pe o serie de îmbunătățiri la nivelul habitaclului. BMW X2 a fost prezentat la finalul anului 2017, iar debutul comercial a avut loc în primăvara anului 2018. Între timp, inginerii, tehnicienii și designerii constructorului german au demarat proiectul pentru viitorul X2 facelift. Unul dintre prototipurile de teste a fost deja surprins în timpul unor sesiuni desfășurate pe drumurile publice. Conform primelor rapoarte, viitorul X2 facelift va miza pe mici modificări estetice și pe o serie de îmbunătățiri la interior. În partea frontală, la fel ca în cazul lui X1 facelift, designerii ar urma să înlocuiască luminile de ceață de formă rotundă cu o bandă cu LED-uri amplasată ceva mai jos la nivelul spoilerului. Grila frontală ar urma să ocupe o suprafață mai mare, în timp ce prizele de aer vor avea și ele un design nou. Pentru partea din spate, designerii vor miza pe stopuri ușor modificate și vor introduce terminații noi dedicate sistemului de evacuare. De asemenea, nemții vor pregăti mai multe nuanțe pentru caroserie și, bineînțeles, o gamă extinsă de jante. În ceea ce privește interiorul, nemții vor veni cu cea mai recentă versiune a sistemului de infotainment, cu noile variante pentru instrumentarul de bord, dar și cu opționale noi pentru accesorii. Gama de motorizări va fi preluată de pe actualul X1 facelift, SUV-ul fiind disponibil atât cu propulsoare diesel, cât și cu unități pe benzină. Din oferta nemților nu va lipsi nici varianta plug-in hybrid. Conform primelor rapoarte, viitorul X2 facelift ar urma să fie lansat în prima parte a anului viitor.
 9. Căpşunile sunt singurele fructe care au seminţele pe dinafară.
 10. Fulgerul, în momentul în care ajunge pe pământ, poate atinge temperaturi de până la 30.000 de grade Celsius.
 11. Mickey Mouse este numit "Topolino" în Italia.
 12. Lămâile conţin mai mult zahăr decât căpşunile.
 13. Unii acizi pot penetra sticla, de aceea trebuie depozitaţi în recipiente speciale.
 14. Missouri, cel mai lung râu din Statele Unite ale Americii, este numit şi Marele Noroios (Big Muddy). Râul transportă cantităţi uriaşe de noroi.
 15. Cele mai aglomerate trenuri sunt în Tokyo, Japonia.
 16. O genă este un mic segment dintr-un cromozom. Conţine informaţii de bază care determină o trăsătură a unui om - de exemplu, culoarea ochilor/
 17. Cel mai înalt munte din Japonia, fiind totodată şi un vulcan activ, este Muntele Fuji (3.776 m).
 18. Cairo este cel mai mare oraş din Africa, cu aproape 10 milioane de locuitori.
 19. Orezul tânăr este plantat pe suprafeţe inundate. Plantele vor absorbi toată apa înainte de recoltă
 20. Când cuprul arde, flacăra este albastru-verzuie. Pentru sodiu, flacăra este galbenă, pentru stronţiu roşie, pentru bariu verde şi pentru magneziu un alb foarte puternic.
 21. Albert Einstein, faimosul om de știință, obișnuia să doarmă, în medie, 10 ore pe zi.
 22. Soarele este atât de mare încât ar putea încăpea aproximativ 1,3 milioane de planete de dimensiunea Terrei.
 23. Cea mai mică țară din lume este Vaticanul. Deși micul stat este suveran, teritoriul face parte din Roma. Vaticanuul se întinde pe o suprafață de 0,44 kilometri pătrați și este condus de Papă.
 24. Toată lumea știe că un cal poate dormi în picioare. Motivul însă este unul neașteptat: pentru a vedea mai repede apropierea unui pericol iminent, unul din caii hergheliei se comportă ca un "gardian", păzindu-i pe ceilalți care se odihnesc.
×
×
 • Create New...